Genezing tips

Cement

In eerste instantie zal je bij het lezen van het woord cement enigszins lacherig reageren op het schrijven, maar diverse onderzoeken in Nederland en België hebben uitgewezen dat dit een perfecte manier is om mensen van hun blijvende klachten af te helpen.


Al enkele jaren maken ziekenhuizen gebruik van het zogenoemde cement, in de medisch wereld ook wel vertebroplastiek genoemd, echter is door een goede en kostenbesparende samenwerking voor een onderzoek hiernaar door Nederland en België eindelijk de daadwerkelijke medische werking ervan gemeten. De onderzoeksresultaten naar het gebruik van het cement zijn positief, mensen met langdurige onderrugpijnen konden daadwerkelijk geholpen worden, waardoor de kwaliteit van het leven voor de gemiddelde patiënt aanzienlijk verbeterde.

Kraken

Sommige artsen zullen je doorverwijzen voor het kraken van je rug om de onderrugpijn te laten verdwijnen. Over het kraken van de rug bestaan verschillende theorieën en verschillende meningen of dit nou daadwerkelijk gezond is voor de rug. Bij de ene persoon helpt deze manier van behandelen fantastisch en bij de andere persoon worden de klachten alleen maar erger. Omdat wij geen daadwerkelijke medische bevoegdheid hebben om je te adviseren laten wij in het geval van het kraken de keuze aan jouw. Het probleem waar men over praat met betrekking tot het kraken van de rug komt voort uit het feit dan elke “bottenkraker” andere technieken gebruikt om de botten te kraken. Er is veel onderzoek naar het kraken van je onderrug gedaan maar hier zijn geen daadwerkelijke uitslagen over bekend, omdat de zenuwuiteinden bij kraken een flinke impuls krijgen is het effect vergelijkbaar met een flinke schrikreactie. Doormiddel van de schrikreactie beweren de “bottenkrakers” dat de pijn uit de spieren zal verdwijnen.


Onderzoekers komen veelal tot de conclusie dat he nooit is bewezen dat kraken beter werkt dan een aspirientje maar dat wanneer een arts daadwerkelijk heeft kunnen constateren waar de onderrugpijn vandaan komt het laten kraken van de onderrug geen enkel medisch probleem hoeft te zijn.